Laatste nieuws

Yes! Kinderopvang ontvangt Passend Onderwijs Pluim (POP)

Yes! Kinderopvang ontvangt Passend Onderwijs Pluim (POP)

Aimee zit bij Yes! Kinderopvang op het kinderdagverblijf in Hendrik-Ido-Ambacht en de peuterspeelgroep in Zwijndrecht. Haar ouders hebben de Passend Onderwijs Pluim (POP) uitgereikt, omdat zij vinden dat we voor een gezonde en inclusieve kick-start voor hun dochter Aimee hebben gezorgd. De POP is een oorkonde die ouders uitreiken aan organisaties als blijk van waardering voor de kans die de organisatie hun kind biedt om te leren en te groeien. We zijn ontzettend trots op deze waardering en namen de oorkonde met veel plezier in ontvangst.

Verrast en trots tegelijk
Locatiemanagers Christianne en Kiran ontvingen vorige maand een e-mail van de Passend Onderwijs Pluim. De ouders van Aimee wilden graag een oorkonde uitreiken aan Yes! Kinderopvang. Christianne: ‘Toen ik deze mail ontving, was ik verrast en trots tegelijk. En zeker toen ik de onderbouwende woorden las. Wat een mooi compliment voor Yes! en de pedagogisch medewerkers. We zijn blij dat we haar op de groepen kunnen ontvangen en haar met leeftijdsgenootjes een fijne tijd bij ons kunnen geven. Door de samenwerking met ouders en de verschillende specialisten (logopediste, fysiotherapeut, één-op-één-begeleider) hebben wij veel geleerd over Aimee: hoe we haar het beste kunnen begeleiden, met haar kunnen communiceren en voorbereiden op school. Het mooie is dat basisschool De Wegwijzer, de school waar Aimee straks naartoe gaat, ook vanaf het begin bij de overleggen betrokken is. Een betere start kunnen we Aimee denk ik niet geven!”

Onderscheidend en vooruitstrevend
Rozemary Jansen, moeder van Aimee, legt uit waarom zij de POP heeft uitgereikt: “Yes! Kinderopvang heeft vanaf het allereerste moment haar deuren geopend voor onze dochter met downsyndroom. En hoewel alles nieuw was (downsyndroom was hen onbekend), hebben zij alles in het werk gesteld om de opvang te continueren en aan te sluiten bij de zorg- en belevingswereld van Aimée. Als kers op de taart hebben zij, toen zij meer bewust kon communiceren, ondersteunende gebaren geïmplementeerd in hun dagprogramma's en betrokken daarmee ook de leeftijdsgenoten. Als reguliere opvang hebben zij zich daarmee onderscheidend en vooruitstrevend - inclusief - opgesteld, waarvoor wij dankbaar zijn. Zij waren aanwezig bij grote zorgoverleggen, ontvangen specialisten op locatie en waren zelf nieuws- en leergierig. Zij hebben onze dochter een gezonde en inclusieve kick-start gegeven, wat ook vormend is geweest voor onze visie op inclusie”. Op 8 juli hebben Aimee en haar ouders de oorkonde uitgereikt aan de pedagogisch medewerkers van de locatie. Het was een feestelijk moment met taart, bloemen en de pluim!