Laatste nieuws

BSO-kinderen maken wenspotjes voor ouderen

BSO-kinderen maken wenspotjes voor ouderen

De BSO-kinderen van de locatie Prinsenstraat hebben in de kerstvakantie wenspotjes gemaakt voor de bewoners van zorginstelling Riederborgh. Samen met de pedagogisch medewerkers hebben de kinderen potjes geverfd en daar een wens aan gemaakt. Helaas konden de wenspotjes op de afgesproken datum niet gebracht worden vanwege het norovirus wat heerste in de zorginstelling. Dit was heel jammer. Maar gelukkig kwamen de kinderen zelf met een oplossing, waardoor de wenspotjes alsnog een goede bestemming kregen!

Donkere dagen
De pedagogisch medewerkers hadden samen met de kinderen bedacht om in de kerstvakantie wenspotjes te maken en deze naar de bewoners van zorginstelling Riederborgh te brengen. En ze zouden samen liedjes gaan zingen. De kinderen hebben potjes geverfd en van strijkkralen maakten ze hangers met daaraan een wens voor de ouderen. Tijdens het maken bespraken ze met elkaar dat er best wel mensen alleen zijn en dat dit zeker in de donkere dagen extra moeilijk voor hun is en dat ze dan heel blij kunnen worden als ze iets van kinderen krijgen. Ze zijn dan eenzaam, zei een kindje.

Leuke reacties
Helaas konden de wenspotjes niet worden gebracht vanwege het norovirus wat heerste in de Riederborgh. Wat jammer voor de kinderen! Pedagogisch medewerker Romy: ‘We hebben met de kinderen overlegd wat ze met de wenspotjes konden doen. Toen ontstond het idee om naar het wijkvoorzieningencentrum te gaan, daar zitten weleens mensen te kaarten en koffie te drinken. We hebben een aantal wenspotjes daar afgegeven. Daarna zijn we bij Albert Heijn gaan staan en daar waren genoeg mensen om iets te geven. We kregen super leuke reactie zoals: wat lief! Hebben jullie dat zelf gemaakt? Wat een leuk idee, dank je wel hoor! Iedereen waardeerde het heel erg. Toen onze bak leeg was gingen we nog even naar de speeltuin en daarna met een voldaan gevoel terug naar de locatie. En zo hebben we gelukkig toch ons doel bereikt. En met de Riederborgh hebben we afgesproken om alsnog te komen als het virus voorbij is.’

Buitenschoolse opvang
Op de buitenschoolse opvang spelen kinderen voor en na schooltijd en tijdens de schoolvakanties. Onze pedagogisch medewerkers ontvangen de kinderen met open armen en vermaken ze met activiteiten die aansluiten bij de behoeften en ontwikkelingsfasen van kinderen. Meer informatie over de BSO vindt u hier.