Laatste nieuws

BSO's Ridderkerk winnen wedstrijd Ravottuh

BSO's Ridderkerk winnen wedstrijd Ravottuh

Super leuk nieuws voor onze BSO-locaties Bilderdijklaan en Prinsenstraat in Ridderkerk. Zij hebben de wedstrijd van Ravottuh ‘Ridderkerk naar buiten’ gewonnen! Ravottuh stimuleert kinderen om buiten te spelen in een avontuurlijke, groene omgeving en schreef een wedstrijd uit waarbij deelnemers ideeën konden aandragen om meer naar buiten te gaan. De kinderen hebben enthousiaste ideeën op papier gezet en daarmee een geldbedrag gewonnen om hun plannen samen met Ravottuh (gedeeltelijk) te realiseren.

Kinderparticipatie
Deze wedstrijd sluit goed aan bij de kinderparticipatie van Yes! Kinderopvang waarbij elk kind individueel en serieus benaderd wordt en ruimte krijgt voor eigen plannen en initiatieven. Pedagogisch medewerker Henriette legt uit hoe de kinderen van de Bilderdijklaan invulling hebben gegeven aan de wedstrijd: ‘We hebben over de wedstrijd gepraat en de kinderen gestimuleerd om mee te denken. Een aantal kinderen ging direct aan de slag. Ze maakten tekeningen en schreven er teksten bij. Tijdens het nadenken was het heel stil. Daarna spraken de kinderen honderduit over de ideeën. Dingen zoeken en in een boekje doen. In bomen klimmen en via een takel naar beneden gaan. Een gelegenheid om hutten te maken. Allemaal realistische, frisse en uitdagende ideeën.' Ook op de Prinsenstraat hebben de kinderen gebrainstormd over ideeën. ‘We hebben een betonnen plein, waar we best wat groen missen. De kinderen kwamen met het idee voor een moestuin. We koken veel en kunnen dan onze eigen spullen verbouwen. Ook hebben de kinderen een eigen speeltoestel bedacht: een cirkel van acht palen met gaten erin en in de gaten touwen van verschillende lengtes waar de kinderen zelf iets van kunnen maken. Dit is goed voor de motoriek en de fantasie en stimuleert samenwerken’, aldus pedagogisch medewerker Romy. Wat zijn we trots op alle BSO-kanjers en zo leuk dat beide locaties hebben gewonnen!

Feestelijke prijsuitreiking
16 Mei was een spannende en feestelijke dag. De prijswinnaars hebben hun plannen gepresenteerd aan wethouder Peter Meij, Stefan Worm van Ravottuh, de andere prijswinnaars en alle kinderen van de BSO. Helder en duidelijk legden ze hun zelfbedachte plannen aan de hand van hun tekeningen en beschrijving uit. Natuurlijk kregen ze een groot applaus. In de komende maanden van 2019 mogen de locaties het gewonnen budget gebruiken om de plannen (gedeeltelijk) uit te voeren. De wethouder was erg benieuwd naar de plannen en komt graag kijken als het zover is. Alle winnaars hebben tot slot een mooie plantenbak gekregen!