Laatste nieuws

Kinderopvang in 2019

Kinderopvang in 2019

Het is ieder jaar weer de vraag, wat betekent de kinderopvang komend jaar voor mijn portemonnee. Onze ouders hebben de informatie voor 2019  inmiddels ontvangen. De uurtarieven stijgen en we kunnen goed uitleggen waarom. Maar wat de prijsstijging voor de portemonnee betekent, is daarmee nog niet beantwoord. Want dat heeft alles te maken met de kinderopvangtoeslag van de overheid. Die verandert namelijk ook in 2019.

Meer kinderopvangtoeslag
De kinderopvangtoeslag is afhankelijk van onder ander het gezinsinkomen. Anders dan bij bijvoorbeeld huurtoeslag of zorgtoeslag is kinderopvangtoeslag niet alleen voor mensen met een laag inkomen, maar voor alle tweeverdieners en werkende alleenstaanden. De hoogte van de kinderopvangtoeslag berekent de overheid aan de hand van een maximum uurprijs (belastingplafond) en een toeslagentabel. De toeslagentabel geeft aan hoeveel procent de tegemoetkoming is bij een bepaald inkomen. De overheid past deze tabel aan, waardoor ouders in 2019 meer kinderopvangtoeslag krijgen.  

Belastingplafond verandert
De overheid bepaalt de hoogte van het maximale bedrag per uur waarover ouders kinderopvangtoeslag krijgen (belastingplafond). Vanaf 1 januari 2019 is dit bedrag voor het  kinderdagverblijf en de peuterspeelgroep € 8,02 in plaats van € 7,45. Deze stijging komt doordat kinderopvangorganisaties in 2019 meer kosten moeten maken om aan de wet te voldoen. Een pedagogisch medewerker mag dan nog maar drie baby’s onder haar hoede hebben en organisaties moeten een pedagogisch coach hebben die de medewerkers begeleidt. Op de buitenschoolse opvang daarentegen mogen pedagogisch medewerkers meer kinderen opvangen. Daarom verlaagt de overheid het belastingplafond voor de bso in 2019 van € 6,95 naar € 6,89. Niet alle organisaties volgen de richtlijn om meer bso-kinderen per medewerker op te vangen. Zij kiezen ervoor om meer kosten te blijven maken omwille van de kinderen en de medewerkers.         

Minder betalen in 2019?
Is een stijging van de bruto uurtarieven kwalijk voor de portemonnee van ouders? Dat valt nog te bezien! Uiteraard is het antwoord afhankelijk van onder meer de prijsstijging en het gezinsinkomen, maar doordat de overheid de toeslagentabel en het belastingplafond aanpast, kan het zomaar zijn dat ouders  in 2019 na verrekening van de kinderopvangtoeslag minder betalen voor kinderopvang dan in 2018.

Rekentool en eigentijdse pakketten
Op https://yeskinderopvang.nl/rekentool.html rollen de netto bedragen er direct uit voor de pakketten Vrije keus, Daluren en Standaard van Yes! Kinderopvang! Yes! heeft eigentijdse pakketten. Nieuw in 2019 is het pakket Daluren voor zowel kinderdagverblijf als buitenschoolse opvang. Ouders die opvang op woensdag en vrijdag kunnen gebruiken, zitten goed met dit pakket, want zij betalen op deze daldagen een gereduceerd uurtarief, onder het belastingplafond! Zowel voor kinderdagverblijf als bso heeft Yes! ook een pakket met een tarief op het Belastingplafond. Daarnaast is er een pakket met talloze keuzemogelijkheden, zodat u de opvang goed kunt afstemmen op uw persoonlijke situatie.    

Meer informatie?
De dames van de klantenservice zitten voor u klaar. Graag gaan ze samen met u op zoek naar de beste opvangplek voor uw kind. Hun kennis en ervaring zetten ze geheel vrijblijvend voor u in. Totdat de opvang start zit u nog nergens aan vast bij Yes! Kinderopvang. Advies, rondleiding op één of meerdere locaties, inschrijven en eventueel annuleren zijn gratis. Hoe kunt u ons bereiken?

  • Stuur [hier] een mailtje naar de klantenservice
  • Bellen kan ook: 078 – 612 13 30
  • Vraag [hier] een rondleiding aan
  • Schrijf [hier] direct in

Eerst even zelf rondneuzen op onze website?

  • Kijk [hier] voor onze locaties, links op de pagina kunt u filteren.
  • Kijk [hier] voor kinderdagverblijf.
  • Kijk [hier] voor peuterspeelgroep.
  • Kijk [hier] voor buitenschoolse opvang.
  • Op zoek naar een school?

                 o    Kijk [hier] voor de scholen in Zwijndrecht.
                 o    Kijk [hier] voor de scholen in Heerjansdam.
                 o    Kijk [hier] voor de scholen in Hendrik-Ido-Ambacht.
                 o    Kijk [hier] voor de scholen in Ridderkerk.

Graag tot ziens bij Yes! Kinderopvang!