Peuterspeelzaal en peuterspeelgroep

Welkom bij de peuterspeelzaal en peuterspeelgroep van Yes! Kinderopvang

In de peuterspeelzaal en peuterspeelgroep zijn wij u en uw kind(eren) graag van dienst. Kinderen van 2 tot 4 jaar spelen er in een uitnodigende, veelzijdige, vertrouwde en veilige omgeving. Spel is noodzakelijk voor kinderen om te ontdekken, te ervaren en zich te ontwikkelen. Hier krijgen ze bij Yes! Kinderopvang  alle ruimte en gelegenheid voor! 

Spelenderwijs ontwikkelen

De peuterspeelzalen en peuterspeelgroepen zijn erop gericht om uw kindje spelenderwijs te stimuleren in zijn of haar ontwikkeling. Hiervoor gebruiken we officiële programma's die de ontwikkeling van kinderen stimuleren. Puk en Ko en Piramide zijn de methoden waarmee onze deskundige medewerkers de peuters stimuleren in hun ontwikkeling. Voor uw peuter is spelen in de peuterspeelzaal/-groep gewoon leuk. Ze knutselen, zingen, maken muziek, spelen binnen en buiten, vieren feest, luisteren naar verhalen, puzzelen en drinken in de kring. Plezier beleven staat voorop! Peuters komen in aanraking met allerlei nieuwe materialen en ontmoeten er leeftijdsgenootjes; ze leren veel van elkaar. Dit is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. De medewerkers stimuleren de kinderen in hun zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Mogelijke taal- en ontwikkelingsachterstanden kunnen onze professionele medewerkers tijdig signaleren.

Toewerken naar de basisschool

Door het vaste dagprogramma, de eenvoudige groepsregeltjes en de programma's die goed aansluiten bij de basisscholen, werken peuters spelenderwijs toe naar de stap naar de basisschool. Yes! Kinderopvang werkt samen met het basisonderwijs aan een goede doorgaande ontwikkelingslijn. De peuterspeelzalen en peuterspeelgroepen zijn - evenals de basisscholen - geopend tijdens de schoolweken. In de schoolvakanties zijn ze gesloten. Klik hier voor een overzicht van de vakanties.

Verschil tussen een peuterspeelzaal en een peuterspeelgroep 

Yes! Kinderopvang heeft peuterspeelzalen en peuterspeelgroepen. Er zijn enkele belangrijke verschillen tussen een peuterspeelzaal en een peuterspeelgroep. 

  1. Een peuterspeelzaal valt niet onder de Wet Kinderopvang, een peuterspeelgroep wel. Daarom kunt u voor een peuterspeelzaal geen kinderopvangtoeslag bij de Belastingdienst aanvragen, en voor een peuterspeelgroep wel. De kinderopvangtoeslag is een bijdrage die u van de overheid ontvangt als uw kinderen gebruikmaken van kinderopvang. Hierdoor betaalt u dus uiteindelijk minder voor de peuterspeelgroep. Voor ouders die niet in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag hebben we op de peuterspeelgroepen enkele subsidieplaatsen. Ouders die geen toeslag krijgen omdat ze boven de norm verdienen, kunnen geen gebruikmaken van de subsidieplaatsen. Dat geldt ook voor ouders die recht hebben op kinderopvangtoeslag, maar meer opvang willen afnemen dan ze waarvoor ze op basis van hun arbeidscontract een toeslag voor krijgen.  
  2. In een peuterspeelzaal spelen de kinderen twee dagdelen per week, kinderen met een indicatie vier dagdelen per week. In een peuterspeelgroep bepaalt u zelf het aantal dagdelen.   
  3. De peuterspeelzaal werkt volgens de Piramidemethode. De Piramidemethode stimuleert kinderen op alle ontwikkelingsgebieden, maar het accent ligt op taalontwikkeling. De peuterspeelgroep werkt volgens de erkende methode Puk & Ko. Puk is een pop die alledaagse avonturen beleeft waar de kinderen zich in herkennen. De werkwijze is volledig afgestemd op de belevingswereld en niveau van de peuters. Peuters vinden in Puk een vriendje en hebben het erg naar hun zin met Puk. Klik hier voor meer informatie over de methode Puk en Ko. 
  4. De peuterspeelgroep biedt diverse aanvullende mogelijkheden zoals spelenderwijs Engels leren, een christelijke identiteit en extra dagdelen spelen.  

Locaties

Klik hier voor een overzicht van de locaties waar Yes! Kinderopvang een peuterspeelzaal en peuterspeelgroep heeft. 

Advies op maat en/of een kijkje nemen op de locatie?

Voor uw persoonlijke situatie adviseren wij u graag op maat. Uiteraard nodigen we u ook van harte uit om een kijkje te nemen op de locatie(s). Onze medewerkers staan klaar om uw vragen te beantwoorden. Vul het interesseformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Ja, ik wil geheel vrijblijvend een advies op maat ontvangen en/of een rondleiding aanvragen.